Şanlıurfa dünyaya tanıtılacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kadim tarihinin yanı sıra kültürel zenginliklerini de dünyaya tanıtma kararlılığını sürdürüyor. Bunların bir parçası olarak da müzik dünyasına kazandırdığı isimler ile dikkat çekiyor. Ferhat Göçer, Müslüm Gürses gibi değerli sanatçılar, bu kadim toprakların müziğini taşıyarak yıllarca sahnelerine taşıdı.

Şanlıurfa dünyaya tanıtılacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa, yalnızca bir müzik şehri değil aynı zamanda bu topraklardan çıkan değerli sanatçıların ilham kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Önde gelen bu isimlerden birileri de Ferhat Göçer ve arabesk müziğin efsanevi ismi Müslüm Gürses'tir.

Şanlıurfa, köklü müzik geleneğiyle birçok değerli sanatçıyı yetiştiren bir şehir olma özelliğini taşımaktadır. Ferhat Göçer hem vokaliyle hem de eserleriyle Türk müziğinde kendine sağlam bir yer edinmiş bir sanatçı olarak biliniyor. Şanlıurfa'nın kültürel mirasını müziğiyle her zaman yücelten Göçer, sesindeki derinlikle bu toprakların geçmişinin ve kültürünün izlerini yansıtıyor. 

Müslüm Gürses, unutulmaz eserleriyle ve derin duygusal tınıları ile anılan nadir sanatçılardandır. Hem sesi hem de şarkılarıyla yıllarca adını zirveye taşıyarak "Müslüm Baba" unvanını kazanmıştır. Arabesk müziğin yanı sıra halk müziği, sanat müziği, pop ve rock müzik eserlerini de başarıyla seslendiren Gürses, müzik sahnesinde uzun yıllar kendine sağlam bir yer edindi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşım ile “Şanlıurfa'yı dünya genelinde tanıtmaya kararlıyız. “Söylemiyle Şanlıurfa’dan çıkmış sanatçıları daha geniş kitlelere tanıtmaya devam ediyor. 

 

Şanlıurfa dünyaya tanıtılacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.